3. plass og finale i Färgelanda Cup J12

Postet av LIL J04 den 15. Aug 2016

Lommedalens jenter 12 avd Lommedalsbanen, stilte med to lag i helgens Färgelanda Cup i Sverige.

Det var den 26. utgaven av en av Sveriges største turneringer for ungdom mellom 10 - 16 år. I årets utgave var det 140 deltagende lag.

Det var en spent gjeng med 19 jenter, fordelt på to lag som reiste nedover i et forrykende uvær på fredag. Om det var en lang sommerferie, eller det dårlige været som gjorde at de to lagene kom dårlig i gang i gruppespillet skal være usagt. Etter flere tap i de innledende kampene i gruppespillet, spilte jentene seg gradvis i form. Lag 1 klarte å kvalifisere seg til A-sluttspillet etter en spennende kamp mot Svarteborg FK som de til slutt slo 2 - 0. Lag 2 havnet i B-sluttspillet etter en dramatisk kamp mot Valbo BK som til slutt endte uavgjort 1 - 1 etter at Valbo fikk et straffespark som de scoret på et minutt før fulltid.

På søndag var det en gjeng med topp motiverte jenter som var klare til kamp. Lag 1 skulle møte Gånghester i kvartfinale, et lag de tapte mot i gruppespillets første kamp. Denne gangen hadde jentene fra «dalen» spilt seg i form og var det klart ledende laget, og vant fortjent 2 - 0 etter strålende spill. Et skår i gleden, var at en av våre sentrale spillere skadet seg i kampen og endte på legevakten med brudd i armen.

I semifinalen møtte laget et sterkt lag i fra Skövde. Jentene kjempet tappert og holdt følge frem til pause, men så var det slutt på kreftene og Skövde vant til slutt 4 - 0.

Lag 2 hadde spilt seg frem til semifinale i B-sluttspillet hvor de, møte Orust FC. Det ble en spennende kamp, som bølget frem og tilbake, men tilslutt vant vi 2 - 1 og var klare for finale. I finalen møte vi Svarteborg FK som lag 1 hadde slått tidligere, men nå hadde jentene bestemt seg for at denne kampen skulle de vinne for sin skadede lagvenninne. Etter en noe nervøs start på kampen var det ingen tvil, og jentene vant fortjent 3 -1.

Alle jentene har vist en kjempeinnsats og at vi kommer hjem med både medaljer og pokal etter å ha deltatt i vår første turnering utenlands, var langt over våre forventninger. Det samholdet disse jentene har, og at de kjemper for hverandre, kommer til å binge disse jentene langt. Vi gleder oss til fortsettelsen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.