Et hederlig resultat for J13 i årets Dana Cup.

Postet av LIL J04 den 29. Jul 2017

Dana Cup 2017
Dana Cup 2017


J 13 var det eneste laget fra Lommedalen i årets Dana Cup. Det var 17 spente jenter som hadde ambisjoner om å hevde seg i cupen, som tok turen til Nord Jylland.

I årets turnering var det påmeldt 1.100 lag. I klassen jenter 13 var det til sammen 36 lag, disse kom fra USA, England, Tyskland, Sverige, Norge og Danmark.

I gruppespillets første kamp var GPS National Team USA motstander, dette var et sammensatt lag med spillere fra store deler av USA, disse var en del av et fotballakademi som samarbeidet med Bayern München om trenerressurser og utvikling av spillerne.  Våre jenter kjempet heroisk og holdt nullen i 15 minutter, men til slutt ble presset for stort og i andre omgang raknet det dessverre litt og kampen endte 0-6 til amerikanerne.

I de to siste innledende kampene, viste jentene fra Lommedalen mye godt spill og Tønsberg FK ble slått 1-0 og Nymark IL ble slått 2-0. De endte dermed på andre plass i gruppen og gikk videre til A-sluttspillet.

Larkollen var motstander i 1/16 finalen og Lommedalsjentene viste et solid spill. De hadde kontroll under hele kampen og slo til slutt ut Larkollen 3-0.

I 1/8 finalen ventet en sterk motstander i en av hjemmefavorittene Horsens FC fra Danmark. Om det var litt høye skuldre og nerver eller om jenten begynte å bli slitene etter mange kamper skal være usagt, men vi kom ikke opp i de hurtige spillerne fra Horsens FC, og vi ble til tider utspilt. Kampen endte dermed med et tap 5-0.

Det var tilslutt GPS National Team USA som vant hele turneringen for jenter 13 i år, etter å ha slått et sammensatt lag fra Frogner-Skedsmo i finalen.

Sportslig har cupen vært en suksess, da jenten nådde målet om A- sluttspill. Det har vært spennende å møte lag vi ikke møter her hjemme. Det har vært svært lærerikt å spille mot lag fra andre land og vi har fått enda mer motivasjon når vi har sett hva vi må ta tilbake til treningsbanen og jobbe videre med.

Sosialt har også cupen også vært en suksess, dette har bundet jentene enda mere sammen og det har vært en opplevelse for livet å bo på en skole i fem dager, med lag fra mange ulike nasjoner.

Dette hadde ikke vært mulig å få til uten hjelp fra foreldre som har stilt opp og overnattet i klasserommet, stått for transport og en ivrig heiagjeng på sidelinjen.

I tillegg har dette kullet, 16 jenter til, som ikke var med på denne turen, som er minst like gode. Her har klubben en enestående sjanse til å utvikle mange gode spillere som kan bringe heder og ære til klubben i årene som kommer.

Bak fra venstre: Sara, Maria, Helene, Astri, Eline, Iselin, Nora, Emma, Eirin og Synne. Foran fra venstre: Linnea, Mie, Emilie, Marie, Sanna, Maria og Helene
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.