Jentefotballen i Bærum forener krefter

Postet av Lommedalens IL - Fotball he den 26. Jan 2024

Jentefotballen forener krefter i Vestre Bærum. Klubbene BVH, Bærum SK, Jardar og Lommedalen har slått sammen sine jentelag fra 17 år og oppover. 110 spillere er aktive på de aktuelle lagene, og fellestreninger er godt i gang.



Glade UBK jenter på Gommerudbanen Foto: Andre Strømnes/Budstikka


Det har over tid vært utfordrende å skape et bærekraftig og forutsigbart tilbud hos hver enkelt klubb, og vi tar nå et langt skritt framover når spillerstallene og trener ressursene blir samlet til Union Bærum Kvinner (UBK). Her blir det plass både til de som har ambisjoner og vil trene mye og til de som vil spille et par ganger i uka for gøy.

Union Bærum Kvinner, til daglig gjerne kalt UBK, er navnet på barnet, og dette navnet ble til etter at alle spillerne fikk foreslå navn og stemme på de tre beste forslagene. 

Det er etablert to treningsgrupper, èn for J17 og èn for J19/A-lag. J17 trener hos BVH på Rud, mens de eldste trener hos Bærum på AJ Arena. Samarbeidet har meldt på seks lag i serien, og disse vil spille kamper på alle klubbenes arenaer. I denne første sesongen spiller lagene i drakten til den klubben hvor hjemmebanen er. Målet på sikt er felles drakter, men man må være litt forsiktig med økonomien i oppstarten

Fahed Sobhieh, som er hovedtrener for J17, sier at jentene allerede begynner å bli kjent på tvers av klubbtilhørighet, og at det blir flere spillere på samme nivå enn før. Det legger til rette for gode treninger og bedre utvikling for den enkelte spiller.

Marius Lystad er ansatt som hovedtrener for J19/A-lag og også som koordinator for hele samarbeidet. Han har en solid CV innen jentefotball både fra Frigg, Heming, ØHIL og kommer nå over fjellet fra Sædalen IL i Bergen. «Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i alle oppgavene som venter. Første trinn er å bli kjent med personer i de ulike klubbene, besøke og bli kjent med de ulike treningsgruppene som inngår i samarbeidet, og ikke minst være på feltet selv med senior- og juniorgruppen. Vi skal bygge god treningskultur og sørge for at jentene samtidig har det gøy med fotballen. God klubbdrift handler om bærekraftige verdier og universelle prinsipper for hva vi gjør og hvordan vi gjør det, slik at man på sikt ikke er avhengig av enkeltpersoner og kan legge til rette for flest mulig, lengst mulig og best mulig», uttaler han. Marius sier at nye spillere er svært velkomne, det er bare å ta kontakt med en av klubbene.

Klubbene samarbeider også i de yngre ungdomsklassene fra 13 til 15 år. Spillerne starter i sine lokale klubber som før. Når de går inn i ungdomsfotballen slår BVH og Lommedalen sammen sine lag, og det samme gjør Bærum og Jardar. Disse spiller og sammen frem til J17. Målsettingen er at det skal være en stige fra barnefotballen i regi av hver enkelt klubb, via samarbeid mellom to klubber i ungdomsskolealder til Union Bærum Kvinner når jentene blir 17 år. Ved en slik gradvis trapp er målet å skape trygge og solide miljøer, der spillerne vil trives og fortsette. Denne forutsigbarheten tror vi gjør at flere fortsetter lenger med fotball. I tillegg har vi som målsetning at oppstart og drift i barnefotballen frem til ungdomsfotballen blir mest mulig likt i alle klubbene

Les Budstikkas reportasje om Union Bærum Kvinner




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.